Gletsjer

Gletsjer – Suzanne Vermeer
Uitgegeven door AW Bruna
Genre: Thriller

‘Wederom een lekkere thriller, met actuele thema’s.’

Na aandringen van Maaike gaan Maaike en haar zus Judith samen op skivakantie. Als gezin kwamen ze hier veel, nu kunnen ze hier hun vader herdenken. Tegenwoordig zit Judith echter in de politiek en dat maakt deze trip heel anders. Dan verongelukt Judith en gaat Maaike op onderzoek uit.

Zoals ik gewend ben van de schrijfstijl van Suzanne Vermeer leest dit boek prettig weg. Er bouwt spanning op en je gaat jezelf steeds meer vragen stellen. Op gegeven moment had ik het gevoel dat het verhaal voorspelbaar ging worden. Toch viel dit erg mee, de opbouw is vrij voorspelbaar maar het plot toch niet. Het verhaal hield mij dan ook in zijn greep.

Huidige natuur en milieuproblemen zijn een thema in dit boek, een leuke extra als dit mensen tot nadenken aanzet. Er zit een deel familiedrama in. De emoties die loskomen maken dat je met Maaike haar karakter wat meer de diepte in gaat.
Spannend en actueel, écht in winters thema en setting, zeker een aanrader als je houdt van dit soort boeken.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is de bestverkopende Nederlandse thrillerauteur van dit moment. Vermeer debuteerde in 2006 met All-inclusive, dat direct een bestseller werd. Sindsdien verschijnt er elk jaar een zomerthriller van haar hand, later kwamen daar ook winterthrillers bij. Bekende titels zijn Cruise (genomineerd voor de NS Publieksprijs), Bella ItaliaHet paradijs en Super de luxe, en de winterthrillers Après-skiIJskoud en Sneeuwexpress. Intussen zijn er meer dan dertig titels verschenen, waarvan meer dan drie miljoen exemplaren zijn verkocht

In 2011 werd bekend dat achter het pseudoniem Suzanne Vermeer de toen net overleden auteur Paul Goeken schuilging. In overleg met zijn familie werd besloten om de boekenreeks na zijn dood voort te zetten. Wie tegenwoordig de bestsellers van Suzanne Vermeer schrijft, is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse boekenwereld.

Voor meer informatie, bekijk de website.