Geschenk onder de boom

Geschenk onder de boom – Patricia van Dam
Uitgegeven door Books & Butterflies
Genre: Feelgood

Deze novelle moet je gewoon lezen, wat een heerlijk verhaal!

William is weduwnaar en moet alleen voor zijn dochter Hannah zorgen. Liever verdwijnt hij in zijn werk, er is geld genoeg voor huishoudelijke hulpen en iemand om op Hannah te passen. Helaas is dit wéér zo’n kindermeisje die het om de knappe, rijke William te doen is.

Lucy wordt uit haar huis gezet en is ontslagen van haar werk. Ze is een vurige vrouw die op haar strepen staat, hoe kunnen ze haar uit huis zetten?

Lucy en William ontmoeten elkaar, Lucy wordt het kindermeisje voor Hannah, inclusief onderdak. Is dit een kerstwonder of niet!? De lieve en pittige Lucy zet William zijn huis op zijn kop en krijgt al snel een band met Hannah. Een lieve, hartelijke doch vurige vrouw in een huis dat niet meer als een huis voelt, en een werkgever die een workaholic is.

Dit verhaal leest heerlijk en steekt goed in elkaar. Hoe Lucy en William elkaar leren kennen is goed neergezet en zuigt je ook echt het verhaal in. Nu leren we beide karakters zelf beter kennen en voelen steeds meer met ze mee. Het verhaal bouwt goed op en blijft continue interessant. Het einde vind ik ook prachtig, al hoop ik eigenlijk dat dit nog een vervolg krijgt. Het is jammer dat het verhaal zo kort is, want ik zou veel meer willen lezen.