FAQ gender

FAQ Gender – Mandy Woelkens & Thorn de Vries
Uitgegeven door Blossom Books
Genre: Mens & maatschappij/ non-fictie

‘Laat je ideeën los, niks hoort en niks moet’

Mandy Woelkens en Thorn de Vries gebruiken hun eigen ervaringen om in dit boek veelvoorkomende vragen te beantwoorden over gender en alles dat hierbij komt kijken. Niet alleen voor iemand die zelf met vragen zit, maar ook voor iemand in je omgeving of als je gewoon geïnteresseerd bent is dit een nuttig boek om inclusiever te kunnen zijn en je open te stellen.

Er wordt breed en uitgebreid op dit onderwerp ingegaan. Na het lezen van dit boek kun je bijna geen vragen meer hebben. Steeds vaker komt het voor dat mensen écht zichzelf durven te zijn, alleen moeten velen van ons toch nog losweken van ideeën die we hebben meegekregen. Gender is cultuurbepaald.

‘Door mijn genderidentiteit te beperken tot een gevoel, lijkt het voor sommige mensen een mening of bewuste keuze’

Het boek is heel open en warm geschreven. Het voelt bijna als een uitgebreid gesprek, erg kalm en vriendelijk. Nergens wordt er geoordeeld en negatieve ervaringen worden positief beschreven. Er is uitgebreide uitleg over alles inclusief begrippenlijst. Dit boek zou ik zeker aanraden, zoals in het boek ook gezegd wordt is het ‘voor iedereen de te maken krijgt met gender’. Een belangrijk en actueel boek, dit zou iedereen moeten weten in onze huidige maatschappij.