Een weeffout in onze sterren

Een weeffout in onze sterren – John Green
Uitgegeven door Lemniscaat
Genre: literaire fictie

Sfeervol geschreven, poëtisch, tragisch, een prachtig verhaal.

Hazel is zestien jaar en ongeneselijk ziek. Enkele jaren geleden was ze opgegeven. Een nieuw medicijn redt haar leven, alleen is dit voor onbepaalde tijd. Haar moeder vindt dat ze vaker de deur uit moet en is bang dat ze depressief is. Dus gaat Hazel naar een praatgroep en ontmoet hier andere jongeren. Ze maakt een goede nieuwe vriend, die op een dag iemand meeneemt. Ze hebben direct een klik en bijzondere interactie.

Augustus (Gus) en Hazel hebben ervaren direct een enorme aantrekkingskracht. Hazel is terughoudend en bang om meer mensen pijn te doen als de tijd komt.

‘Het zou een voorrecht zijn om mijn hart door jou te laten breken’

Hun lot is niet wat ze hadden verwacht, maar samen maken ze het beste van elk moment dat ze samen hebben. Ze maken bijzondere dingen mee, kunnen geweldige gesprekken voeren, onder andere over hun favoriete boek. Samen met hun vriend Isaac maken ze grappen over hun situaties.

Dit boek leest ontspannen en is dichterlijk geschreven. De interactie tussen Hazel en Augustus is bijzonder om te lezen. De situatie waar ze in zitten is heftig en tragisch. Toch is het ook een boek vol humor en is het prachtig om te lezen. Ik begrijp waarom dit boek zo populair is geworden en zou het zeker aanraden.