Duik in het diepe

Duik in het diepe – Britt van Der Jagt
Uitgegeven door Books & Butterflies
Genre: bundel, kortverhalen

Deze bundel bevat vijf korte verhalen en is gevuld met verschillende thema’s zoals romantiek, geluk, angst en trauma. Het gaat dus diverse kanten op. De verhalen zijn weliswaar kort maar kon ik mij goed in de karakters inleven.

‘Duik in het diepe’ is een verhaal over Lola, die op de Malediven werkt en goed bevriend is geraakt met Ishaan. Ze zijn vaak op zee en Lola weet een dier te redden, dit leidt tot veel veranderingen in haar leven. In ‘Terug in het diepe’ gaat dit fijne verhaal verder. Erg goede en actuele thema’s zoals milieuvervuiling en dierenleed.  Dit verhaal spoorde mij aan om daar meer over te lezen en kijken.

‘Oranje wereld’ is een echt feelgood verhaal. Het is romantisch, grappig en heel open geschreven. Er komen honden in voor, die eigenlijk best een belangrijke rol hebben gehad in dit verhaal. Een vermakelijk verhaal.

Als we aankomen bij ‘Karma’ wordt het boek opeens spannend. Het begint met een tiener die naar een feestje gaat bij haar beste vriendin en is daarna snel minder vrolijk, er is iemand uit op wraak. Redelijk realistisch wat het verhaal extra spanning geeft.

‘Wat kan er nou gebeuren’ is ook een spannend verhaal, maar dan op de typische horrorfilm in een oud huis manier. Wat kan er nou gebeuren? Een opmerking die mensen alleen maken als ze de situatie niet serieus nemen. Hadden ze dat maar wel gedaan…

Britt bewijst hiermee dat ze verschillende genres beheerst en met relatief weinig woorden toch een sterk verhaal kan neerzetten waar je je goed in kan inleven. De verhalen zijn spannend en eng of geven een goed gevoel, ze lezen lekker weg.