De wereld volgens Bob

De wereld volgens Bob – James Bowen
Uitgegeven door The house of Books
Genre: Autobiografie

Al een poos geleden inmiddels deelde ik mijn recensie van het boek ‘Bob de straatkat’. De wereld volgens Bob is hier het tweede deel van en vervolgt hun verhaal.

‘Bob had me geholpen het geloof in mezelf en de wereld om me heen te herstellen.’

De verhalen van James Bowen en Bob zijn waargebeurd. James was een straatmuzikant, ex-dakloze en was bezig met afkicken van zijn drugsverslaving. Bob was een gewonde straatkat. Deze twee hielpen elkaar door de zwaarste periode van hun leven en werden echte soulmates.

Een man met een kat op zijn schouder, die door de drukken straten van Londen loopt is een bijzonder gezicht. De twee werken op straat en trekken veel bekijks. Bob wordt bekend en is erg geliefd. Naast leuke reacties zijn er helaas ook veel negatieve.

Het leven op straat is zwaar en onzeker. Bob en James hebben samen al veel meegemaakt, zowel prachtige ervaringen als nare momenten en beschuldigingen. Het leven op straat lijkt een vicieuze cirkel die erg lastig te doorbreken is. Het is erg leerzaam om James zijn persoonlijke ervaringen op dit vlak te lezen en er meer over te leren.

Ook van dit deel heb ik genoten. Het is heerlijk om te lezen en geeft een goed gevoel, dat goed is afgewisseld met zwaardere onderwerpen.


Inmiddels is Bob helaas al overleden, maar onder andere op facebook worden nog steeds mooie posts gedeeld van deze twee.
https://www.facebook.com/OfficialJamesBowenandStreetcatBob