De telefoonb*tch

De telefoonb*tch – Eveline de Groen
Uitgeverij de Linde
Genre: Verhalenbundel


Eveline de Groep is doktersassistente. Op internet las zij een artikel over haar beroep en de reacties die mensen daarop geven. Hieruit bleek dat veel mensen geen idee hebben wat haar werk inhoud, hierdoor mist vaak begrip en respect. In plaats van reageren maakte zij een blog, dat zo succesvol was dat er veel vraag was naar een boek.

Dat boek bereikte zijn doel, veel mensen hebben meer geleerd over doktersassistentes. In deze verhalenbundel laat Eveline zien wat haar werk inhoudt en legt ze hierbij alles uit waar je vragen over zou kunnen hebben. Er zitten hilarische en mooie momenten tussen, maar ook heftige gevallen.

Het mooie aan dit boek vind ik hoe open en eerlijk het is. Eveline verbloemt niks, Iedereen kan bijleren, maakt wel eens fouten en is menselijk, iedereen heeft wel eens begrip nodig. De verhalen zijn steeds vrij kort, het boek leest hierdoor en door de blogvorm waarin het geschreven is heel gemakkelijk weg. Ik zou iedereen aanraden dit te lezen. Omdat het leuk is en leerzaam, maar bovenal omdat het begrip voor onze medemens zó belangrijk is en de zorg zo onder druk staat.


Meer lezen van Eveline? Volg haar op instagram: doktersassistenteeveline