De stroopwafelshop

De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn
Uitgegeven door Boekerij
Genre: Feelgood

Dit boek las ik als met een boekenclub als travelingbook, het is het eerste boek dat ik lees van Astrid Harrewijn en klonk veelbelovend. De proloog van dit boek trok direct mijn aandacht, wat is er aan de hand?

Suze heeft een goede baan, toekomstplannen met haar vriend, haar beste vriendin gaat binnenkort trouwen en alles lijkt prima te gaan. Als er een aanbod komt voor een bizar plan vanuit de werkgever waar ze in haar studententijd voor werkte, gooit ze echter voor een jaar haar hele leven omver.

Ze zeggen dat je niet direct de schepen achter je moet verbranden, het is maar voor een jaar. Toch lijkt dit wel te zijn wat Suze aan het doen is, misschien was dit wel een hele onverstandige beslissing. Voor een jaar woont en werkt ze in New York en moet ze een branche locatie van de stroopwafelshop opzetten en alles lijkt tegen te zitten. Het jaar dat volgt zit vol avontuur en onverwachtse wendingen, tegenslagen, geluk en nieuwe vriendschappen.

Ik vond dit boek erg verrassend, niet wat ik verwacht had en dat zeker in positieve zin. Het is anders dan anders, maar toch echt een feelgood. Ook worden er veel belangrijke thema’s belicht zoals onder andere vriendschap, liefde, gelijkheid, vrijheid, geluk, angst geloof en principes.

De stroopwafelshop leest gemakkelijk weg en is ideaal om lekker mee op de bank te hangen. Al snel leef je mee met Suze omdat ze haar moeilijke beslissingen met jou deelt. Niet altijd maakt ze verstandige beslissingen en dit trekt je als lezer mee in het verhaal. Ook zijn er prachtige nieuwe contacten met fijne mensen en geeft dit een hecht gevoel.