De stille patient

De stille patient – Alex Michaelides
Uitgegeven door uitgeverij Cargo
Genre: thriller

Een gelukkig getrouwd stel, wonend in een mooi huis in Londen en beide en goede baan. Alicia Berenson en haar man Gabriel lijken een prachtig leven te leiden. Op een avond schiet Alicia hem vijf keer in zijn gezicht en zwijgt sinds die tijd.

Is Alicia doorgedraaid? Of is hier meer aan de hand?
Dit boek leest als een echte psychologische thriller. Het boek begint met een dagboekfragment van Alicia, deze komen door het boek heen vaker voor. Verder lees je in het perspectief van Theo, psychotherapeut die Alicia wil helpen, door haar te behandelen.

Je maakt kennis met de personages en krijgt stukjes informatie van diverse bronnen om Alicia heen. Langzaam maar zeker komen hier steeds meer hints in naar voren en beginnen er theorie├źn te vormen. Al blijkt de waarheid toch anders dan verwacht en wanneer deze aan het licht begint te komen neemt het verhaal een sneltreinvaart aan.

Persoonlijk heb ik erg genoten van dit boek. In het begin vond ik het wat langzaam op gang komen en dreigde ik mijn interesse te verliezen. Toch wilde ik nog even doorlezen, wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Ik stond perplex van het einde van het boek en vond gissen naar hoe het gelopen is erg leuk. Sterk in elkaar gezet.