De regenboog naar Ferry Lane

De regenboog naar ferry lane – Nicola May
Uitgegeven door Zomer & Keuning
Genre: feelgood

De regenboog naar Ferry Lane is het derde en laatste deel van de ferry lane—serie. Nicola May begon als self-pubber en is met haar feelgood series zó goed ontvangen dat ze het geschopt heeft tot bestsellerauteur. Superknap.

Glanna heeft lastige tijden achter de rug en probeert haar leven op de rit te krijgen. Ze heeft haar eigen galerie en schildert zelf ook graag. Dit gaat allemaal erg goed, maar in de liefde is nog te wensen over. Ze ontmoet per toeval Isaac Benson, een kunstenaar waar zij enorm fan van is. Ze is in de war over de liefde, maakt nieuwe vrienden en krijgt vreemde gebeurtenissen voor haar kiezen.

Zelf heb ik de voorgaande Ferry-lane delen niet gelezen. Gezien Glanna hierin geen grote rol speelde leek dit ook niet nodig. Dit bleek inderdaad het geval, dit is prima op zichzelf te lezen. De ontwikkeling van de band tussen Glanna en haar moeder, en haar beide ouders onderling, vond ik interessant verwerkt. Ook was het leuk om te lezen hoe Glanna steeds meer op een rijtje krijgt en nieuwe vrienden ontmoette. De sfeer van de plaatsjes en het schilderen vond ik uniek en bevielen mij ook erg goed. We zien liefde, persoonlijke groei, vriendschap, verdriet, pijn, geluk en natuurlijk humor. Een mooie mix. Ik moest even inkomen aan het begin, maar uiteindelijk heb ik dus erg genoten van dit verhaal.