De paarse engel

De paarse engel – Era Richmen
Uitgegeven door LetterRijn
Genre: Thriller

‘Ijzersterk in elkaar gezet, spannend tot de laatste bladzijde’.

Mijn eerste kennismaking met Era Richmen, die er al meerdere boeken op heeft zitten die goed zijn ontvangen. Zijn thriller ‘de saraceense samenzwering’ speelt zich in dezelfde wereld af met dezelfde hoofdpersoon.

‘Niet zwart, maar paars was de kleur van de dood’

Jim Matteos is geheim agent. Zijn laatste missie was heftig en hij heeft eindelijk een tijdje vrij. Samen met Soraya verblijft hij in een safehouse, voor het eerst houdt hij echt van iemand. Nu deze rust er is vecht Jim met zichzelf. Voor ze het weten houdt hun ontspanning op en word Jim opgeroepen. Er is een groep gedetineerden uitgebroken waaronder een gevaarlijke drugscrimineel genaamd Jorge Herreira. Zijn dreiging gaat heel Amerika aan.

Tijdens het lezen heb ik niet kunnen voorspellen wat Jorge zijn meesterplan was. Het zou groots zijn en is enorm slim in elkaar gezet. Heerlijk hoeveel verrassingen en plotwendingen dit boek kent. Je leest vanuit Jim en Soraya en Jorge en Michaëla. De hoofdpersonen verspreiden zich over delen van de wereld en elk hoofdstuk begint dan ook met de locatie waar dit plaatsvindt. Bijpersonen en dagelijkse en persoonlijke problemen zijn een prettige afwisseling. Er gebeurt enorm veel, dat goed te volgen is en het verhaal vlot en spannend houdt. Sterk geschreven, ik heb genoten!