De misleiding

De misleiding – Liv Anders
Uitgegeven door Books & Butterflies
Genre: Thriller

‘Een slimme puzzel waar veel karakters in verwikkeld zijn.’

Op Corsica wordt een nieuwe film opgenomen. Evi Valentura, beginnend talent, en de beroemde Romy Schatz zijn op het eiland als acteurs, vergezeld door filmploeg, regisseur en het lokale personeel dat ze verzorgt. Ze verblijven op het vakantiepark van de rijke Jean-Pierre-Paoli, die tevens de film sponsort. Op het eiland hangt echter een vreemde sfeer.

‘Spannende boeken lezen doe ik allang niet meer. Dat is ook niet nodig. Hier op het eiland zit je elke dag in een thriller.’

De proloog is sterk en spannend. Pas helemaal aan het einde valt deze écht op zijn plek.
Dit verhaal lees je mee vanuit verschillende perspectieven. In het begin is het vooral wennen aan de setting en iedereen zijn rollen en banden onderling. Al lijken deze door het boek heen toch niet wat je verwachtte. Het plot zit sterk in elkaar en op gegeven moment wordt er af en toe naar het verleden terug gestapt. Helaas kon ik erg lastig in het verhaal komen en had ik voor mijn gevoel de tijd niet om te verwerken wat er gebeurt en zelf al stukjes aan elkaar te leggen. Na het verhaal helemaal gelezen te hebben denk ik dat het boek langer had gemogen of misschien minder vaak/ snel van personage had mogen wisselen. Maar, wat ook precies de oorzaak was, het is jammer want het plot is sterk. De spanning bouwde langzaam op maar liep aan het einde hoog op, gevolgd door de ontknoping die toch redelijk verassend bleef.