De Gunst

De Gunst – Nicci French
Uitgegeven door Ambo|Anthos
Genre: Literaire thriller

Zoals we gewend zijn van Nicci French las dit boek gemakkelijk weg en is een echte literaire thriller. Onderhuidse spanning, makkelijk te volgen maar met goed plot en snel uitgelezen.

Voor het eerst in jaren ziet Jude haar ex Liam weer. Liam was haar eerste liefde maar na een dramatisch einde van hun tienerrelatie heeft ze hem nooit meer gezien. Tot hij nu opeens op haar staat te wachten. Jude heeft haar leven goed op de rails. Liam zocht echter vrijheid en avontuur op, net als vroeger. Hij vraagt haar om een vreemde gunst. Ze stemt hiermee in, maar verzwijgt dit voor haar partner.

Het duurde even voor ik daadwerkelijk spanning voelde bij het lezen van dit verhaal. Nu is deze in Nicci French boeken meestal vooral onderhuids en niet direct of écht eng. Dit vind ik erg goed maar mocht wel ietsje meer wat mij betreft. De verhaallijn zit beter in elkaar dan ik verwachtte. Ik was bang voor té voorspelbare situaties en onbeantwoorde vragen. Toch waren er geen losse eindjes en dienden die vreemde details toch zeker ergens voor.

Ik genoot van dit verhaal, en hoewel soms iets voorspelbaar was ben ik een aantal keer goed verrast en was het einde anders dan ik vermoedde. Een prettig en vooral mooi einde.
In dit verhaal komen enorm diverse personen en levens naar voren. Dit vond ik enorm leuk en hierin is soms echt een grens opgezocht. Soms voelde stukjes hierdoor wat onrealistisch voor mij, al is het toch zeker mogelijk. Een bizarre wirwar aan verhalen en goed in elkaar gezet plot, ik zou dit boek aanraden.

Dit boek las ik samen met een leesclub op instagram. Deze kun je vinden onder #samenlezenweniccifrench

Andere van mijn Nicci French recensies;