De familie martin

De familie martin – David Foenkinos
Uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts
Genre: literaire roman

Een verfrissende, unieke roman met bizarre situaties die je bij het verhaal houden.

Het schrijven lukte hem niet meer. Normaal schreef hij fictie. Hij bedenkt zich dat elk willekeurig waargebeurd verhaal interessanter zou zijn dan wat hij momenteel schrijft en bedenkt. Dan stelt hij zichzelf een bijzonder doel: schrijven over de eerste persoon die hij tegenkomt.

Een bizar voornemen, dat tot interessante verhalen leidt. Hij komt terecht bij Madelaine die hem direct op de thee vraagt. Uiteindelijk raakt hij verwikkelt in haar familie en hun verhalen. Helpt praten, of zet hij nu alles op zijn kop?

‘Alles wat hij had opgebouwd, stortte als een kaartenhuis in elkaar, en dat was het beste wat hem kon overkomen’

Er volgen bijzondere gebeurtenissen, veel vanuit impulsiviteit en de interacties van de schrijver met de familieleden is leuk en wisselend. Het zet duidelijk hun leven op zijn kop. Leuk om te lezen, uniek, verfrissend.

Foenkinos is een franse auteur die al vele romans heeft geschreven. Dit was voor het eerst dat ik met zijn werk kennismaakte. In dit verhaal zitten verwijzingen en knipogen naar de realiteit, die ik lang niet allemaal direct herkende. Ik vond het een fijn en verfrissend verhaal om te lezen en genoot van de onderlinge dynamiek tussen de karakters. Dit boek werd aanbevolen en ik ben blij het gelezen te hebben.