De erfgename

De erfgename – Ellen de vriend
Uitgegeven door Karakter uitgevers
Genre: thriller

Britt is horecaondernemer en een echte hardwerkende zakenvrouw. Ze is al zesentwintig jaar getrouwd met Richard en hebben drie dochters. De laatste tijd hebben ze weinig tijd voor elkaar, hoogtijd dus voor een weekendje weg met zijn tweetjes.

Ze genieten enorm en Britt beseft zich hoe gelukkig ze nog steeds zijn samen. Het weekend loopt echter heel anders af dan gepland. Als Britt terugkomt van haar ochtendwandeling komt ze de B&B waar ze verbleven niet meer in. Er doet zelfs een boze man open die beweert dat hier helemaal geen B&B zit en Richard is niet te bereiken. Met haar vreemde verhaal komt ze bij de politie, die geen idee hebben wat ze hiervan moeten maken.

‘Dit soort idiote dingen zie je op televisie bij een programma als bananasplit.’

Een draaikolk aan gebeurtenissen volgt en langzaam maar zeker komt het besef dat hier veel meer aan de hand moet zijn. Het zet je aan het denken en iedereen lijkt verdacht. Heerlijk als een boek dit kan doen. Op gegeven moment kun je al wel grotendeels voorspellen wat er gaat gebeuren, maar toch blijven er verassingen en blijft het verhaal spannend. Je leest in twee verhaallijnen en leert vrij goed de hoofdpersonages kennen.

Ik vond het een goed verhaal, heb genoten en zou het dan ook aanraden. Gewoon een thriller zoals het hoort. Niet enorm eng maar laat je wel raden en nadenken en houdt de aandacht.