De droogte

De droogte – Jane Harper
Uitgegeven door AW bruna
Genre: Literaire thriller

In het boeren stadje Kiewarra ervaren de mensen al voor het tweede jaar op rij extreme droogte, die invloed heeft op de hele stad. Logischerwijs is iedereen lichtgeraakt en de spanning loopt op. Wanneer een van de plaatselijke bewoners (Luke) zichzelf en zijn vrouw en kind doodschiet bereikt iedereen zijn eigen grens.

Aaron Falk was vroeger Luke’s beste vriend en komt terug naar Kiewarra voor diens uitvaart. Hij is tegenwoordig agent in Melbourne, hij en zijn vader hadden zo hun redenen om toentertijd uit Kiewarra te vertrekken. Aaron raakt verwikkelt in de zaak omtrent Luke, maar kan hij zijn band met de betrokkenen en zijn geschiedenis los zien van de zaak? Verleden wordt opgerakeld en de spanning loopt hoog op in de stad.

‘Je staart zo ingespannen naar het verleden dat het je verblindt.’

De proloog van dit boek is erg sterk en trekt je direct het boek in. Zowel heden als verleden worden verteld en er komen veel karakters voor die wellicht iets met deze zaken te maken kunnen hebben. Het laat je gissen en blijft interessant, niets is wat het lijkt. Wel vond ik het boek wat langzaam. Dit is zeker niet per definitie negatief, maar onverwacht gezien de quotes op het boek zelf.
Ik heb genoten van deze thriller en zou hem zeker aanraden, vooral als literaire thrillers je goed bevallen.