Coffee & Cake met Karin Slaughter

Harper Collins Holland organiseerde een coffee & cake met Karin Slaughter. Hiervoor zouden vijf mensen worden uitgekozen om haar te ontmoeten en met haar te praten. Ik was een van de gelukkigen! Als een gek ben in haar nieuwe boek ‘Na die nacht’ gaan lezen. Graag deel ik wat leuke dingen met jullie. Ik kon (en wilde) in dit geval niet alles noteren zoals bij een heel interview. Toch heb ik wat leuke highlights voor jullie.

Ontmoeting

Samen met de andere gekozen bloggers begaf ik mij naar het Coengebouw, waar HarperCollins is gevestigd. Van te voren hebben wij allemaal vragen ingestuurd om een babbelpot te creëren. Op antwoorden konden wij dan weer inhaken, wat veel gebeurde. De andere aanwezige boekenbloggers waren; samen lezen is leuker, Emopheliac, Bookaddictnl en Readalicious. Ook leuk om hen te ontmoeten, neem zeker even een kijkje!

Deze meeting vond plaats 1 dag voor ‘Na die nacht’, de nieuwe Will Trent thriller, uitkwam.

We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar over een maand is het dan eindelijk zo ver: dan verschijnt Na die nacht, het nieuwe deel in Karin Slaughters Will Trent-serie. Deze sensationele nieuwe thriller is precies wat we van de Queen of Crime gewend zijn: Spannend, maatschappelijk, meeslepend, emotioneel, weergaloos en niet weg te leggen!

De vragen

Karin Slaughter had hele open en interessante antwoorden op onze vragen. Onvermoeid kon zij ingaan op ons eindeloze enthousiasme. Wat een humor heeft deze vrouw! Graag deel ik wat van onze vragen en interessante en leuke antwoorden.

Welk genre lees je zelf?
Tijdens het schrijfproces leest Karin Slaughter non-fictie. Dit zodat ze geen ideeën per ongeluk kan stelen of dingen nadoen. Verder leest ze van alles en is gek op historische fictie. Mocht ze echt een ander genre gaan ontdekken en schrijven, zou het dan toch ook historisch zijn. Leren over de geschiedenis en deze zich zien herhalen is dus herkenbaar voor haar. hierom zijn geschiedenislessen zo belangrijk.

Heb je een favoriet karakter?
‘Mijn favoriete karakter is altijd het karakter waar ik op dat moment over schrijf.’

Over ‘Na die nacht’
‘In dit boek schrijf ik voor het eerst over wat haar ervaring met Sara deed.’ We praatte een tijdje over dit onderwerp, hoe goed en belangrijk wij bloggers het vinden dat ze hierover schrijft en complimenteren haar hierop. Karin geeft aan voorzichtig en bewust te schrijven over dit heftige onderwerp waar veel vrouwen niet over willen of kunnne praten. ‘Een manier om over trauma te praten door middel van een karakter dat we kennen en respecteren.’ Voor ons en vele anderen bieden deze verhalen herkenbaarheid, hoop en een ingang om in gesprek te raken.
‘Weten dat iemand er voor je is is het allerbelangrijkste dat er is.’ Dit zien we bij Sara en Will en deze quote is van ergens in ons gesprek hierover.

Wie is jou favoriete auteur?
‘Mijn favoriete auteur is ook mijn favoriete mens. Mo hader.’Inmiddels leeft Mo Hader niet meer. Karin vertelt ons over haar geweldige, donkere humor. Dat ze een ingewikkeld maar bijzonder persoon is die als schrijver graag risicos nam.
Verder noemt ze een boel andere schrijvers waaronder Lisa Gardner, Denise Mina en Lisa Unger. Ze is ook gek op Gone Girl, Gillian Flynn behoort ook tot haar favoriete auteurs.

Heb jij een favoriet drankje?
Hoe cool is het om tijdens het lezen of met je leesclubje de auteurs favo drankje te drinken? Karin geeft echter aan ‘Ik ben heel saai, ik drink vrijwel nooit alcohol, gebruik geen drugs, rook niet en overtreed geen regels.’
Ze drinkt graag een sparkling water of limonade. In Mexico hebben ze iets dat Topo Chico heet, daar is ze dol op.
Hierna gingen we in op eten, ze houdt bijvoorbeeld van hamburgers. Haar uitgever zei al ‘behandel haar gewoon als een kind’. Vroeg naar bed en simpel eten en drinken.

Jeugd en begin schrijven
‘Schrijven was altijd wat ik wilde doen.’ Als kind schreef ze al enge verhaaltjes. Meestal overkwam haar zus wat in deze verhalen, tot hilariteit van haar vader. Ze geeft aan dat waar zij vandaan komt donkere humor heel normaal is en er dus ook nooit een probleem in is gezien dat ze dit schreef.
Als ze eenmaal begint met haar verhaal op papier zetten weet Karin al hoe haar verhaal gaat lopen. Voor die tijd neemt ze namelijk de tijd om haar verhaallijnen helemaal uit te denken en aan te passen. Zo hoeft ze ook niet met allerlei drafts te werken. Om dit te doen pakt ze haar rust, ontspant en luistert naar haar omgeving. Haar volgende boek word ‘zeker een Will en Sara.’

‘I highly recommend killing people’
Om het verhaal interessant te houden kan niet iedereen het overleven.
Karakters die de ware vinden, doen dit vaak al ergens gedurende het verhaal bij Karin. En, je moet toch ergens de spanning mee hoog houden. Dit zonder dat de spanning komt van je afvragen of ze wel samen komen of blijven maar meer van externe invloeden.

Nederland was het land waar Karin als eerste een tour deed buiten Amerika. Ze is op de corona periode na elk jaar wel naar Nederland gereisd sinds deze tijd.

‘Thank you, this is a very nice morning for me’
Karin haar reactie op al onze complimenten, want dat waren er veel!

Vijftien jaar geleden werd Sara Lintons leven volledig op zijn kop gezet toen een avondje uit in een gewelddadige aanval eindigde, die haar wereld uiteen deed spatten. Inmiddels is ze erin geslaagd haar leven weer op te bouwen. Ze is een succesvol arts, verloofd met Will Trent – van wie ze zielsveel houdt – en heeft het verleden achter zich gelaten.Tot ze tijdens een nachtdienst op de spoedeisende hulp de zwaargewonde Dani Cooper treft met letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haarzelf destijds. Terwijl Sara alles op alles zet om het leven van deze jonge vrouw te redden, beseft ze dat het verleden niet voor altijd begraven kan blijven…

Tot slot

Mijn recensie van ‘Na die nacht’ volgt nog. De Will trent reeks is een heerlijk spannende reeks en dit deel is een emotionele toevoeging waarbij je als lezer echt weer kan genieten van je favoriete personages. Net als in andere delen houdt Karin heel goed een spiegel van de maatschappij voor. ‘Na die nacht’ is enorm actueel en brengt hopelijk vele gesprekken op gang. Zwijgen is namelijk een deel van het probleem.


Karin Slaughter is actief op sociale media. Als je meer over haar wil weten raad ik zeker aan haar te volgen. Ook in haar posts blijft zij erg zichzelf en ze reageert waar mogelijk actief op haar volgers. Ook heeft ze een website waar je op de hoogte kunt blijven.