Briefpost

Briefpost – Chantal Claassen
Uitgegeven door Zomer & Keuning
Genre: feelgood

‘Vlotte feelgood met levendige karakters.’

Briefpost is deel twee van de Beachclub Esperanza-serie. Deze verhalen zijn los van elkaar te lezen en gaan over verschillende karakters. Al is het natuurlijk het leukst om alles te volgen.
Na haar studie is Kaat blijven hangen bij haar baan op de Beach club. Op een dag vindt Kaat na haar werk een USB-stick. Ze is haar nieuwsgierigheid niet meer de baas en vind een slecht liefdesgedicht aan ene Liv. Ze helpt Oliver haar terug te winnen en in de tussentijd raken ze erg close. Kaat is regisseur in allerlei levens, maar waar komt zij?

Briefpost heb ik geluisterd in plaats van gelezen. De verteller, Liss Walravens, is prettig om naar te luisteren. Tijdens dit verhaal heb ik meermaals een hand voor mijn mond geslagen, willen ingrijpen en enorm gelachen. Ik leefde erg mee met Kaat, soms vond ik haar bijvoorbeeld té nieuwsgierig of wilde ik dat ze meer zou uitspreken wat ze zelf wil. De diverse karakters zijn goed neergezet en de sfeer is prettig. Een gemakkelijk en fijn verhaal, zonder moeilijke woorden en levendig geschreven.

Meer informatie:
Uitgeverij Zomer & Keuning
Auteur Chantal Claassen