Box

Box – Camilla Läckberg en Henrik Fexeus
The house of books
Genre: thriller

‘Beklemmende en unieke thriller, ondanks ruim 600 pagina’s in één ruk uitgelezen.’

Camilla Läckberg is een enorm gewaardeerd thrillerschijfster waarvan ik graag de populaire Fjällbacka series eens wil lezen. Samen met Henrik Fexeus, schrijver en mentalist, schreef ze Box.
Box werd geweldig ontvangen en inmiddels zijn hier meer delen van. Een redelijke pil met bijzonder thema. De moorden lijken namelijk op mislukte goocheltrucs…

Gezien de hype over dit boek was ik heel benieuwd of ik deze interesse zou delen. Dit duo blijkt een goede combinatie, de schrijfstijl is fijn en spannend. Er ging ook duidelijk veel kennis in zitten.
Ondanks de vele pagina’s wordt de spanning het hele boek door goed opgebouwd en behouden. Het goochel thema en de mentalist die meewerkt met de politie zijn heel uniek en waren leuk om te lezen. Naast spanning maakte dit dat ik ook interesse en nieuwsgierigheid voelde voor dit verhaal.

Verschillende tijdlijnen helpen ook mee aan het opbouwen van spanning. De hoeveelheid details en hoe deze in elkaar steken is geniaal gedaan. De heftige proloog sleept je al direct het boek in en dit bijzondere thema en de spanning en nieuwsgierigheid laten je niet snel meer los. Een heerlijke, vlot geschreven thriller die tegelijk echt eens wat anders is.

Fjällbacka-fans opgelet: Läckberg en Fexeus introduceren een nieuw speurdersduo

Wanneer een vrouw dood wordt aangetroffen in een kist doorboord met zwaarden, vraagt de politie zich af of het een mislukte goocheltruc is of een brute moord. Inspecteur Mina Dabiri schakelt de hulp in van Vincent Walder, mentalist en expert in lichaamstaal en magie. Ze linken de dood met eerdere moordzaken en beseffen dat ze op jacht zijn naar een roekeloze seriemoordenaar. Maar zowel Mina als Vincent heeft een duister geheim. Hun verleden lijkt verband te houden met de zaak. Ze moeten de moordenaar een stap voor zijn. Maar hoe?

Box is het eerste deel van een nagelbijtende serie van dit nieuwgevormde schrijversduo.