Borderline in quarantaine

Borderline in quarantaine – Erik Persoons
Een getuigenis van Inge, borderlinepatiënt
Uitgegeven door Phoenix books
Genre: waargebeurd

Inge lijdt aan borderline. Deze stoornis is normaal al erg ingrijpend, maar extra lastig in de corona tijden. Erik Persoons heeft Inge haar verhaal opgetekend in dit boek.

‘Het papier is een stille luisteraar’

Schrijven en tekenen helpen Inge met verwerking, in dit verhaal kijk je door Inge haar ogen en lees je haar gedachten. Zonder dingen op te blazen, zonder aanpassingen. Dit kun je goed lezen, maar zelf vond ik dit erg persoonlijk. Ik was even op de thee, bij Inge en haar knuffelbeesten. Wil jij ook bij Inge op de thee? Lees dan dit boek.

Dit boek is chaotisch, heel open en geeft mij persoonlijk wel een redelijk goede indruk van Inge. Het voor en nawoord van Erik Persoons is een echte toevoeging. Het is interessant om te lezen hoe hij Inge ziet. Wat ik heel leuk vond is dat Inge regelmatig letterlijk de lezer aanspreekt. Ook lees ik in dit boek veel goedpraten van Inge en onzekerheid. Toch goed dat je dingen op papier zet, ik hoop dat velen iets aan jou verhaal hebben en dat het jou geholpen heeft.