Bipolar boy

Bipolar boy – David Mangene
Uitgegeven door Lev
Genre: waargebeurd

Bij de zin ‘wat er gebeurt als je volgens de adviezen van je therapeut gaat leven’ was ik direct enthousiast naar Bipolar Boy. ‘Een boek dat luchtig doch realistisch geschreven is okal betreft het zo’n serieus onderwerp.’

David loopt al jaren rond met een depressie en krijgt de diagnose bipolaire stoornis type 2. Spontaan besluit hij na een gesprek met zijn therapeut zijn leven volledig om te gooien. David gaat alle adviezen van zijn therapeut volgen. Bipolar boy, het duiveltje in David zijn hoofd, vind dit echter allemaal maar saai klinken en stuurt David de verkeerde kant op.

‘Mijn drama maakt het niet onwaar.’

Die ene zin die mij al direct zo enthousiasmeerde, is helaas precies wat ik uiteindelijk miste in dit boek, namelijk een conclusie. Ook had ik best meer uitweidingen willen lezen in de stukken over David zelf. Dat gezegd hebbende, Bipolar Boy is enorm grappig vertelt en het begin trok mij direct het boek in. Er is een mooie balans tussen David en Bipolar Boy die het verhaal dynamisch en luchtig houdt en zorgt dat je er snel doorheen leest.

‘Er niet te veel over nadenken? Serieus? Wat een onmogelijke opgave. Wat ik ga doen, is er te veel over nadenken.’

Het verhaal is leerzaam, op zo’n manier dat je een beetje mee mag kijken vanaf David zijn perspectief. Het voelt erg persoonlijk en voor velen zullen er herkenbare stukken in dit boek zitten. Gelukkig weet David dit zo te brengen dat je zelfs bij zo’n zwaar onderwerp enorm kunt lachen.