Als het duister roept

Als het duister roept – Valentijn Ringelberg
Uitgegeven door Hamley Books
Genre: Young Adult, Fantasy

‘Als het duister roept’ is deel twee van de serie ‘de raad van Vha ’Rymn’.
Tegen het einde van dit boek moest ik terugdenken aan de proloog, heel sterk gedaan.

Phaun heeft zich flink in de nesten gewerkt in deel één. De groenharige, vurige en koppige Elfyn die haar zus wil redden. Alles lijkt verloren en grijs. Toch weet ze koppig en nieuwsgierig te blijven en de ambassadeur die haar gevangen heeft genomen steeds weer dwars te liggen. Ze maakt contacten en leert dingen bij, maar is dit genoeg?

‘Zolang je hier bent doe je er goed aan om tussen de regels door te luisteren, Elfhei.’

Dit deel bevat weer veel spannende gebeurtenissen, belangrijke nieuwe informatie en zet de boel op zijn kop. Ik leerde nieuwe dingen die mijn interesse weer helemaal aanwakkeren voor deze serie en ik kan nu al niet wachten op de novelle die eraan komt, over figuren die in dit boek wel genoemd zijn waar ik graag meer over zou lezen.

Net als deel een leest dit gemakkelijk weg en leefde ik enorm mee met de karakters en voelde ik mij betrokken bij de toekomst van Vha ‘Rymn. Kortom, goed geschreven. Een aanrader als je van young adult of fantasy houdt.