Als doden spreken

Als doden spreken – Mel Hartman
Uitgegeven door Hamley Books
Genre: Young adult

‘Wederom een fantasiereek deel met bijzondere personages.’

Wat als de droomwereld echt zou bestaan? Helaas droom ik meestal niet zo sprookjesachtig als Terr is. Als doden spreken is het tweede deel in de dodenreeks van Mel Hartman. Dit boek heb ik geluisterd. De verteller van dit boek is wederom Relinde de graaf, hier ben ik erg blij mee. Haar stem vind ik namelijk prettig en past ook bij het verhaal.


In het vorige deel van deze reeks is nogal wat gebeurd. April zit dan ook in een dip en is bang de controle te verliezen, haar dierbare pijn te doen. Geen controle hebben over haar gave weegt zwaar op April. Het is tijd om haar geliefdes de waarheid te vertellen over waar ze vandaan komt. Tegelijkertijd is er een journaliste die April wil ontmaskeren en gevaar volgt. April en haar vrienden komen wederom middenin avontuur terecht.

In deel één maakte we kennis met April, haar leven en Terr. Toch leer je in dit deel evengoed nieuwe dingen over Terr en bewoners. Het verhaal blijft verbazen en verveelt geen moment. De diversiteit in personages en het fantasie gehalte in dit verhaal waardeer ik enorm. Ook in dit deel zaten er quotes aan het begin van elk hoofdstuk, persoonlijk vond ik deze dit keer minder toevoegen.

Het verhaal is dan wel spannend, maar kent ook zat humor en kan qua emoties alle kanten wel op gaan. Hoe fantasierijk ook, het is realistisch en gebalanceerd. Ik vond het een pluspunt dat er beroemde artiesten in dit verhaal voorkwamen, supergrappig. Kortom een ideale young adult reeks vol urban fantasy. Zeker een aanrader.