Alleen in het donker

Alleen in het donker – diverse auteurs
Uitgegeven door Books & Butterflies
Genre: Thriller

Deze bundel korte verhalen is gevuld met thrillers in de setting ‘Alleen in het donker’. Dit klinkt al direct creepy. De verhalen nemen je mee in verlaten, vervallen gebouwen, donkere hoekjes en schaduwen waar enge dingen schuilen.

Op hele verschillende manieren weten de auteurs spanning op te bouwen en je een beklemmend gevoel te geven. Snel bang? Lees dit dan niet in het donker in je eentje. Ik heb enorm genoten van de creativiteit van de verhalen. Het is elke keer erg spannend, ik had de bundel dan ook in mum van tijd uit. Zeker een aanrader!

* De blokhut – Annette Akkerman
Bart en Femke zijn nog niet zo lang samen. Het was Bart zijn idee om naar Zweden te gaan, in een hut in de bossen te verblijven. Midden in de natuur, heerlijk afgelegen. Eigenlijk is dit niets voor Femke. Tijdens hun heerlijke wandelingen komen ze een vreemd figuur tegen en Femke denkt een schim te zien van iemand. Heeft ze het zich verbeeld? Bart haalt graag flauwe grapjes met Femke uit, maar opgegeven moment is het niet leuk meer. Is het wel Bart die dit doet? Spannend, creepy, bovennatuurlijk.

* Het krot – Jolien de Pauw
Lisa is met een aantal van haar oude klasgenoten, die komen elk jaar weer bijeen op de plek waar ze vroeger veel zaten, bij het krot. Het krot is vervallen en zou eigenlijk weggehaald moeten worden. Er zijn vele spookverhalen over. De jongeren jutten elkaar op en in het donker gaat Lisa naar binnen voor een opdracht. De oude verhalen en enge gebeurtenissen komen weer naar boven. Deze pop stond hier net toch niet? Komt Lisa hier wel heelhuids uit? Een grotendeels realistische setting waar jongeren elkaar over hun grenzen pushen, waarbij de spanning hoog oploopt.

* Zoete wraak – Sarina de Wolf
Wat een leuke vakantie met het gezin en haar partner in een B&B moet zijn eindigt in horror. Sarina vond een briefje van haar vriend om elkaar te ontmoeten in het enge, vervallen tuinhuisje. Stukken van haar verleden die ze zich niet meer herinnerd blijken haar in te halen, schijnbaar was het tijd voor wraak. Een uniek verhaal met dramatische en enge wending, beklemmend.

* De glimlachende dode – Guido Eekhout
Zijn vader werkt met de doden. Hij kan ze tijdelijk tot leven wekken, soms is dat belangrijk. Politie maar ook familieleden doen aanvragen bij hem, hij is de enige in deze omgeving. Zijn zoon houdt hij het liefst op afstand, maar één bijzonder geval loopt anders. Willen de doden wel terugkomen?
Volstrekt origineel, bijzonder en goed verhaal. Grappig geschreven maar toch ook spannend

* De rode roos – Kate Reen
Liefde laat mensen gekke dingen doen. Melissa heeft een affaire met haar baas. Een romantisch moment slaat om naar volledige horror, maar niet door zijn vrouw. Wie doet dit? In het donker, opgesloten in hun appartement, probeert ze antwoorden te vinden. Echter, ze vindt iets anders… Tijdens het lezen probeer je te raden wat er gaat gebeuren en wie het is. Het verhaal is verassend en spannend.