Aan de andere kant van geluk

Aan de andere kant van geluk – Nadine Swagerman
Uitgegeven door Kluitman
Genre: Young Adult

‘Meeslepend, vermakelijk en met belangrijke thema’s.’

Isa en Gwen hebben zoals vrijwel alle jongeren hun eigen last te dragen. In groepstherapie, waar ze écht geen zin in hadden, leren ze elkaar kennen en trekken steeds meer samen op. Ze helpen elkaar en ontwikkelen een bijzondere band. Een verhaal over vriendschap, liefde, rouw, groei, angst en verdriet, lgbtq+. Een echte young adult.

‘We zijn allebei ergens vandaan gekomen waar het donker was en leven nu aan de goede kant van geluk. De kant waar de zon schijnt.’

‘Aan de andere kant van geluk’ bevat heftige thema’s maar ook de karakterontwikkeling en persoonlijke groei die laten zien hoe de hoofdpersonen hiermee omgaan. Dit verwikkelt zich tot een bijzondere vriendschap en zelfs meer. Deze boodschappen kunnen zeer leerzaam zijn en de thema’s in dit boek zijn belangrijk. Het leest prettig en dit is natuurlijk het belangrijkste, maar de boodschap vind ik zelf zeker pluspunten. De coming-out is goed geschreven. Langzaam groeien Isa en Gwen meer naar elkaar toe en groei je als lezer hierin mee. Nadine Swagerman heeft hiermee een geloofwaardig en mooi verhaal neergezet dat ik zeker aanraad.